Tuesday, December 3, 2013

Buka Buku Pink di Hari Pertama Ramadhan.. :)

Assalamualaikum .. hai blOg.. hee hai semua... selamat malam.. alhamdulillah dapat update blOg malam ni.. banyak sangat benda nak cerita.. tapi bertangguh-tangguh... nak cerita yang awal mengandung ni pun makan masa kan.. heee sabar2.. akan ku hapdate dalam kadar waktu yang termampu.. in shaa Allah..

ok la.. kali ni nak cerita pengalaman buka buku pink di klinik kerajaan..haa teruja benar taw.. maklumlah ini anak pertama..pengalaman mengandung yang pertama.. bila orang seangkatan yang mengandung sesama.. bertanya..."dah buka buku pink?" .. hOhO memang teruja taw dengan pertanyaan tu..

dan akhirnya.. pada tanggal pertama ramadhan yang lalu.. saya dan suami pun decide untuk buka buku pink ini di klinik kerajaan seksyen *** Shah Alam.. Ooppsss.. tak leh gtaw laaa.. ahaksss...



haa nampak tak buku pink saya tu?? masa ni cantik lagi. sebab baru dapat kan.. sekarang buku pink saya dah macam belacan.. hikhik.. maaf ler.. ke hulu ke hilir membawanya.. kihkih.. tak dan nak balut2 bagai.. ok nampak tak kertas warna putih kat buku pink saya tu??? uwaaaa terus check up ke dua disuruh minum air gula.. sebab BERAT BADAN BERLEBIHAN... uhuk2.. nak taw berat saya berapa...ssyyhh rahsia hee :p



memula.... g klinik untuk first check up kan.. so batak sikit. tangkap gambar kemahin.. hehe.. tapi masa buka buku pink ni adalah hari first day puasa.. lambat macam mana pun.. dalam hati sabarrrr.. hee..

ok la next entry.. saya akan cerita bagaimana pengalaman minum air gula dan.. apakah resultnyaa.. huhu nak taw tak.. tunggu ok..

p/s : ummi sayang anak ummi.. apa pun yang berlaku.. apa pun yang ummi kena lalui.. ummi akan tabah untukmu anak.... muahxxx

5 SWEET COMMENT :):

Ecah Ecot said...

ecah bukak buku pas raya..hehe..dah minum air gula jugak tapi nasib la selamat..kena tunggu 2nd time minum air gula pulak..hrap selamat jugak laa..huhu

Khai♥Rin : anies said...

jgn jd belacan udah ler heheheh

Amanina Mads said...

wahh tahniah.. tak lama lg dpt tgk baby yg comel. semoga dlm keadaan sihat saja :)

aniswany lazim said...

take care ye dear!! nak tunggu kita plak bukak buku pink..hikss

juicy X said...

aaa awak mesti dah bersalin kan?awak deactive fb ke